Eskmo

Eskmo er ikke et navn, der umiddelbart river en op af sofaen og får en til at storme ned til den lokale pladepusher. Men bag navnet gemmer sig den amerikanske producer Brandon Angelides, og med en tilbagelænet coolness formår han at lave unikke og sitrende elektroniske lydcollager, som imponerende ukrukket kryber under huden og bider sig fast.

Der er en umiskendelig, vuggende ro på Eskmo selvbetitlede debutudspil. Brandon Angelides er bosat i San Fransico, og det kan høres. For det her er Stillehavets monotone rytme blandet op med byens nysgerrighed, frivolitet og eventyrlyst. Rytmerne halter og vugger ind og ud af hinanden, lyde knitrer og knaser, mens melodistykker, vokaler og beats konstant folder sig ud, lukker sig om sig selv og erstattes af nye i kulørte musikalske blomster.

Selv om det er poetisk elektronisk lag-på-lag-musik, der finder sine rødder i hiphop, dubstep og funk, viser Eskmo med sikker hånd, at han har destilleret sit musikalske udtryk til et selvsikkert ekstrakt. De mange variationer og nuancer i lydbilledet falder nemlig aldrig sammen i strittende og divergerende eksperimenter men forbliver tro mod den, signaturlyd Eskmo vil skabe.

‘Cloudlight’, ‘Gold and Stone’ og ‘We Have Invisible Friends’ er blandt de fineste stunder på det 13 nummer store album. Alle tre viser alsidigheden i Eskmo musikalske virkemidler og beviser, at man med intimitet og melodisk og stemningsmættet overskud kan skabe fængende elektronisk musik uden at bruge klassiske skabeloner.

Eskmo. 'Eskmo'. Album. Ninja Tune.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af