Smoke Fairies

Tidløs er måske for stort et ord at bruge om ‘Through Low Lights and Trees’, men albummet kunne lige så godt have været udgivet for 40 år siden. Det er svært at sige, hvilken ingrediens Smoke Fairies tilføjer en enormt gammel opskrift på folkrock, men ikke desto mindre lyder pladen overraskende moderne. Det er First Aid Kit møder Jefferson Airplane med et strejf af Celtic Circle.

De to barndomsveninder Katherine Blamire og Jessica Davies, som udgør Smoke Fairies, dyrker den amerikanske folklore og tilføjer den et betydeligt twist af gotisk klingende bluesrock, hvilket resulterer i mørk og fængslende vokalbaseret folk. Den luftige eventyræstetik kryber ind under huden på lytteren og bliver der lang tid efter endt lytning.

Selv om vokalharmonierne på ‘Summer Fades’ og ‘Blue Skies Fall’ er inderligt smukke, forbliver røgfeernes udtryk mørkt og råt, ligesom flere af de mytisk ladede tekster handler om livets skyggesider. På ‘Dragon’ vil fortælleren gerne ædes af en drage, fordi den allerede har fortæret alle, hun kender, og pigerne formår at gøre eventyret troværdigt.

Desværre byder albummet ikke på megen stemningsmæssig variation, og hvis ‘Through Low Light and Trees’ var et eventyr, ville spændingskurven ikke give de udslag, som klassikere er skabt af. Denne historie lyder desværre lidt som om, at dragen dør af alderdom, inden helten når ud for at nedlægge den. Og det er lidt ærgerligt for et ellers spændende album.

Smoke Fairies. 'Through Low Light and Trees'. Album. V2/Cosmos.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af