Warpaint

Som det er set så mange gange før, er Warpaints gode rygte kommet deres debut i forkøbet. Med en ep og en god portion turnévirksomhed i bagagen har den kampklare pigekvartet fra Los Angeles skullet leve op til hypen, som den spændt afventende blogosfære har kreeret.

Warpaint demonstrerer på ‘The Fool’ deres evner udi eksperimental psych- og artrock af en anden verden og er samtidig så uhyggeligt stilsikre, at man ikke lader deres objektivt betragtet middelmådige sammenspil forstyrre lytteoplevelsen. Pladen er fyldt til randen med bastunge udladninger tilsat underspillet guitar og iltert trommespil – alt sammen akkompagneret af pigernes fine korsang. ‘The Fool’ er næsten blottet for potentielle hits, og kun ‘Undertow’ som længe har floreret på nettet og den bittersøde ‘Baby’ er tilnærmelsesvist lettilgængelige. Det gør dog ingenting, for selv om albummet tager tid at få under huden, bliver det der tilsvarende længe, når det først har bundfældet sig hos lytteren.

Genremæssigt kan Warpaint bedst sammenlignes med Twin Sister og The xx, men stilen er mere artrocket og kompleksiteten større end hos de depressive briter. Snørklede kompositioner som ‘Composure’, hvor temaet forgrener sig flere gange for igen at vende tilbage til udgangspunktet, fylder Warpaints rummelige lydbillede, alt imens mudrede basmotiver udstyret med skingre disharmoniske guitarriff giver musikken et nærmest aggressivt udtryk. Mission accomplished.

Warpaint. 'The Fool'. Album. Rough Trade/Playground.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af