Jatoma

Jatoma – kort for Jacob, Tomas og Mads – er en finurlig trio. Vi kender Tomas Barfod for hans rytmiske, humoristiske stil med koklokker, skæve titler og originale trommer. Og Electrojuice for en mere seriøs, ambient og svævende lyd.

Deres forskelle er hverken camouflerede eller integrerede. Jatomas debut er et spaltet album med utrolig mange lag, der ikke altid er arbejdet ind i hinanden. Albummet har nogle steder præg af leg og ‘stream of consiousness’ – en overvældende strøm af primært gode ideer og tætpakket talent der rulles ud, ind i og over hinanden.

Rammerne er da også, med undtagelse af ‘Helix’, næsten ved at flyde ud nogle skæringer inde i albummet, indtil Barfod synes at træde i karakter i albummets 16. minut på ‘Dust in Wong’. Hans altid excellerende trommer slår flækker i jorden på Electrojuices smukke, brede soundscapes. De resterende 39 minutter er et kontrastfyldt, interessant og vildt facetteret trip. ‘Alang Beach 1’ er en dyster og psykedelisk dark room-basker med dyb bas og legende, lys synth. Overalt på albummet er indkodet hypersmå detaljer – reallyde, fine samples, dryppelyde, klonklyde og knasen – mens der bliver eksperimenteret vildt og todelt. Trancet og ekstatisk på ‘Bou’ og med en rundtosset bas på ‘Wood Face’.

Jatoma er knogleklaskende hård techno, gulvslående basgange og glitrende, forfinet ambient i grandiose og subtile konstruktioner.

Jatoma. 'Jatoma'. Album. Fake Diamond/A:larm.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af