Willie Isz

Willie Isz er navnet på Goodie Mob-rapperen Khujo og produceren Jneiro Jarels legesyge alterego. Pladen udkom oprindeligt i USA sidste år, men heldigvis for os nordpå er den nu sendt på gaderne i Skandinavien.

De to herrer er uden tvivl blevet smittet af den samme galaktiske funkvirus, som førhen har ramt George Clinton, Outkast og senest Flying Lotus. Symptomerne taler i hvert fald sit tydelige sprog: Ukontrollable kunstneriske spasmer. Willie Isz gør lige, hvad de har lyst til, og de lykkes langt hen ad vejen. Det flyder ubesværet fra syntetisk electropunk på ‘Loner’ til psykedelisk synthsoul på ‘I Didn’t Mean to’. Derfra rykker de direkte videre til den hårdtpumpende 4/4-i-gulvet klubbanger ‘U Want Some?’. Et nummer der i sin flabede enkelthed virkelig tager kegler.

Det er uden tvivl Jneiro Jarels anarkistiske produktioner, der dikterer løjerne, som bedst kan beskrives som en futuristisk asteroidesymfoni af lige dele kosmisk electrocrunk, syret poprock og svedig sydstats-swagger. Bedst spiller det på titelnummeret og ‘Gawn Jet’, hvor de to lyder som Gnarls Barkley vendt på vrangen.

Der er gang i rigtig meget. Måske for meget. De eklektiske ideer og eksperimenter er endnu ikke blevet finjusteret, hvilket enkelte gange resulterer i en omgang indforstået galaksesuppedas. Ikke desto mindre er albummet en meget inspirerende og progressiv affære, der fortjener en masse lyttere.

Willie Isz. 'Georgiavania'. Album. Lex/Cosmos.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af