Betting on the Mouse

Det er fedt at føle, at man får lov til at blive indviet i en hemmelighed, som kun ganske få endnu kender. Følelsen af at man sidder med en usleben diamant. Sådan er det at lytte til de fire numre, der udgør Betting on the Mouses debut-ep.

Musikken, der bevæger sig inden for artpop med en snert af jazz, er bygget op omkring melankolske molakkorder, og sangerinden Martha Marie Skous nærmest hjemsøgende vokal er helt essentiel for ep’ens stemning. På ‘Desert of Wasted Plans’ tager hun lytteren med ind i et gåsehudsfremkaldende dystert univers, der er lige så isnende som den sidste tids frostnætter, mens hun viser sig fra en mere skrøbelig side på afslutningsnummeret ‘Your Private Swimmingpool’, der lyder som noget, der kunne komme ud af en gammel rejsegrammofon i et røgfyldt lokale med dunkel belysning.

Alle fire numre byder i det hele taget på intense lydlandskaber, hvor tungsindet hersker, og sammen med den dybe og dominerende vokal er det nærmest umuligt ikke at drage en parallel til Chimes & Bells. Og på det niveau er BOTM altså ikke helt. Men hvis et kommende album formår at byde på numre, der har lidt stærkere melodier og skiller sig mere ud, end tilfældet er nu, så kan det blive stort. I hvert fald i den danske andedam.

Betting on the Mouse. 'Betting on the Mouse'. Album. Lost Recordings/Labelkollektiv.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af