Moon Duo

Som en del af både Wooden Shjips og Moon Duo har Erik ‘Ripley’ Johnson i snart en håndfuld år vist sig som en af kraut- og stonerrockens mest succesfulde fortolkere. Begge projekter er fantastiske, og skulle man absolut klage over noget, må det være, at alle udspillene indtil nu har mindet påfaldende meget om hinanden. Men det er heldigvis kun indtil nu, hvor han sammen med den anden del af måneduoen, Sanae Yamada, flirter mere end kraftigt med popmusikkens herligheder.

Det lyder stadig umiskendeligt som et Ripley-projekt med de repetitive trommeloops, de skærende synths og de fuzzede guitarflader. Tilsat er blot en række forbandet fængende pophooks, som specielt kommer til udtryk på det lidt garagepoppede titelnummer, den let 80’er-dystopiske ‘Scars’, samt i allerhøjeste grad på den decideret fremragende og ørehængende ‘When You Cut’, hvor der sågar er fundet overskud til lidt håndklap.

Der er dog heldigvis også stadig plads til de mere monstrøse og klassiske psych- og stonerrock-numre som åbningsnummeret ‘Seers’ og ‘Fallout’, mens de tre resterende numre ligger sig et sted imellem de førnævnte. Men lige meget hvor duoen placerer sig, viser den sig mere end kapabel, og ‘Mazes’ er lige nøjagtig det udspil, man har ventet og håbet på fra Ripleys hænder. Han har nu endegyldigt bevist, at han ikke bare en one trick pony.

Moon Duo. 'Mazes'. Album. Sacred Bones.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af