The Radio Dept. – egensindig skønhed

Da jeg falder i snak med The Radio Dept.’s forsanger Johan Duncanson efter torsdagens koncert, fortæller han, at en gut er kommet hen til ham og fortalt, at det var den værste koncert, han nogensinde har set. »Der var jo for pokker ingen trommeslager«, hedder det.  Svenskerne er indrømmet ikke verdens mest ligetil liveband. Hvor deres album er fænomenale og perfektionistisk sammensatte oplevelser, så har følelsen af, at de ikke helt kunne videregive det live, luret længe.

Denne aften er der sådan set flere grunde til at pleje denne tanke. Ikke kun på grund af førnævnte tossede kritik af manglende slagtøj på scenen, men også fordi trioen er dybt indadvendte, spiller en ret kort koncert og blæser på publikums heftigt klappende ønske efter ekstranumre til sidst. Som om det i øvrigt var publikums retmæssige krav, at bandet skulle fuldføre en stereotyp livekoncert-formel.

Der hvor jeg står, brænder The Radio Dept. imidlertid i gennem. Med deres tredje besøg i Aarhus er det lidt tese, antitese og syntese. På Pop Revo i 2004 var de intensive og tændte, i Musikhusets store sal under Spot fire år senere virkede de ubekvemme og sky. I 2011 på Voxhall er de fortræffelige. Setlisten læner sig opad den nylig udgivne opsamling ‘Passive Aggresive’, hvorfor vi kommer rundhåndet rundt i bandets forskellige nuancer. Det er befriende egensindigt og kombinerer deres berømte diskretion med klokkeklare melodier. Imponeret står man tilbage med oplevelsen af ikke blot noget meget smukt, men også at det er vigtig musik.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af