Rumpistol

Man kan (og skal) snakke længe om Englands mange dubstep-talenter, men det betyder ikke, man skal overse det talent, der gemmer sig i vores egen baghave. Når man er færdig med at beundre James Blake og Mount Kimbie, kan man passende rette opmærksomheden mod Rumpistol og ikke mindst hans seneste ep.

Den lægger sig fint i forlængelse af førnævnte navne uden at lyde som en billig kopivare. Jens Christiansen, der gemmer sig bag det luftige alias, har en forfriskende tilgang til samples og tekstur, som er svær at forveksle med de britiske kolleger. ‘We’re Not Gonna Make It’ er både soulet og dramatisk, mens de konstant muterende bastoner trækker lyden i en mere kryptisk retning. I den anden grøft leder minimalistisk percussion og et drys stjernestøv på ‘In This Song’ tankerne hen imod Untolds anarkistiske infernoer.

‘Talk to You’ har en herlig fandenivoldsk tilgang til de konventioner, der trods alt findes i den alsidige dubstep-genre. Måske er det på tide at skubbe til briterne? Det lader i hvert fald til at være Rumpistols tilgang, og efter at have lyttet til ep’en er det svært ikke at give ham ret. Selv om der stadig er et stykke vej til stjernerne, er ep’en helt klart et skridt i den rigtige retning.

Rumpistol. 'Talk to You EP'. Ep. Rump/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af