Vivian Girls

Vivian Girls balancerer på tredje album perfekt mellem blåøjet twee-naivitet, bistert grrrl-temperament og et forrygende feminint take på surf-genren. Her er stadig læssevis af fuzz og twang som på trioens tidligere album, men lo-fi-lyden har fået en proper tur med polerekluden af Woods-medlemmet Jarvis Taveniere, som har indspillet hele molevitten i sit Brooklyn-studie.

Trioens veldrejede popsange er bedst, når mørke tordenskyer truer i horisonten, og akkorderne er stemt i melankolsk mol, som eksempelvis på ‘I Heard You Say’, den arrige ‘Trying to Pretend’ og ‘Sixteen Ways’. En enlig, mere upbeat svipser som den søsterkærlige rundbordssamtale ‘Take It As It Comes’, hvor pigerne synger om forelskelser, og hvordan man griber dem an uden at sælge sig selv, falder igennem som værende lidt for banal.

Oven på det er de to efterfølgende numre ‘Vanishing of Time’ og ‘Death’ ved at lade albummet løbe lidt ud i sandet, men meget kan tilgives med den geniale lukker ‘Light in Your Eyes’, der ligesom bogstøtten i den anden ende af skiven, ‘The Other Girls’, formår at lade pigerne strække ud i hele seks minutter – i deres univers en evighed – uden at opmærksomheden nogensinde vandrer.

Det er 35 bragende kvalificerede minutter, trekløveret leverer her. Vivian Girls er et godt bud på et definitivt all-girl band at følge med i, mens vi venter på, at nygendannede Electrelane kommer i gear igen. Måske er de ligefrem deres overkvinder?

Vivian Girls. 'Share the Joy'. Album. Polyvinyl.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af