Det Vackra Livet

De to svenske brødre Philip og Henrik Ekström har rejst verden rundt med The Mary Onettes. Nu er de kommet hjem til de Sverige og debuterer med deres nye svensksprogede projekt Det Vackra Livet. Albummet af samme navn skal nok få en god portion svenske teenagere til at stirre drømmende mod nattehimlen til diverse skovfester – men skovfester varer ikke evigt.

Som i The Mary Onettes skal man ikke bruge en synth-ekspert for at slå fast, at Det Vackra Livet finder inspiration i new wave 80’er-bandet New Order. Der er masser af chorus på guitaren og rum på de storladne trommerytmner, mens synthflader folder sig ud i baggrunden.

Har de svenske spillemænd så overhovedet noget nyt på spil her, kunne man spørge? Svaret er ‘ja’. De har valgt at skifte de engelsksprogede tekster ud med modersmålet svensk, og det virker. Et stykke hen ad vejen i hvert fald. Bandet vinder nemlig på overgangen til svensk, som krydrer musikken med noget klassisk skandinavisk melankoli a la Kent, hvor der er masser af weltschmertz og inderlighed på vokalen. Det høres på det forførende simple nummer ‘Barn av en istid’, hvor bandet bearbejder temaet ensomhed gennem en naturromantisk reference til den kolde skandinaviske istid.

Albummets mangler udstilles dog blandt andet på numrene ‘Viljan’ og ‘Askan’, der trods deres opmærksomhedskrævende pompøsitet og inderlighed, mangler de gode melodier, som man husker, når skovfesten er forbi.

Det Vackra Livet. 'Det vackra livet'. Album. Labrador.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af