DJ Shadow

DJ Shadow har den status, der gør, at når cali-dj’en siger ‘I Gotta Rokk’, så rocker han. Shadow gør det selvfølgelig på sin måde, med uptempo beats, samplet rockguitar og masser af breaks som bund til de små musikalske eventyr, den aldrende californier er så god til at fortælle.

Storhedstiden var i 90’erne, hvor DJ Shadow nuancerede instrumental hiphop på ‘Endtroducing…’. Siden har kvaliteten varieret, men Shadow kan fortsat gøre numrene underholdende med cuts, samples og korte vokal-klip.

DJ Shadow flasher lidt af sin musikalske spændvidde på ep’en, hvor der rockes derudaf på det tungt trampende titelnummer, og når tempoet sættes ned på ‘I’ve Been Trying’ – en kedelig lille ballade med fløjte og akustisk guitar. Ep’ens tredje track er den heftige ‘Def Surrounds Us’, der låner fra både jungle, break beat og kirkens hellige hymner.

Ep’en er en forsmag på albummet ‘The Less You Know The Better’, der at dømme ud fra ep’en både kan blive en dreng eller en pige. Fuck dj-ballader, det ville være klædeligt, hvis DJ Shadow fik trang til også at hiphoppe lidt igen. Både for gamle dages skyld, men også for den kommende langspillers.

De tre numre ligger desuden i hver deres breakbeat/d’n’b-remix af andre kunstnere med varierende succes. ‘I Gotta Rokk (Irn Mnky Swagger Mix)’ er en cool kradsbørstig sag, mens ‘Def Surrounds Us (Rockwell mix)’ lukker udgivelsen med en kedelig syntetisk uptempo ligegyldighed.

DJ Shadow. 'I Gotta Rokk EP'. Ep. Universal.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af