CSS

Brasilianerne i Cansei de Ser Sexy er vist stadig trætte af at være sexede, men der er heldigvis ingenting, der tyder på, at de er blevet trætte af finurlige og feststemte melodier, selv om det tydeligvis er en modnet og mere reflekterende kvintet, der spiller op til bal på ‘La Liberación’.

Kun på det energiske afslutningsnummer ‘Fuck Everything’ finder man egentlig den klassiske og nihilistiske CSS-skæring, mens resten af pladen bevæger sig rundt på mere eksperimenterende, dog stadig lettilgængelig, grund, hvor blandt andet rollen som outsider bliver et gennemgående tema for albummet, der, som titlen antyder, handler om frigørelse.

I stedet for bål og brand på dansegulvet, så topper de farverige pophoveders tredje album helt andre steder. For eksempel på den caribisk-inspirerede singleforløber ‘Hits Me Like a Rock’, hvor Bobby Gillespie fra Primal Scream byder ind med overdreven coolness. Eller på en af outsidersangene ‘City Grrrl’, hvor en trompet på nærmest delikat facon leger med i electropoplandskabet.

Generelt oser albummet af melodisk overskud og legesyge som på ‘Red Alert’, hvor en brummende synth ligger tyngende på lydbilledet, mens guitaren slentrer luftigt og ubesværet hen ovenpå, i en på samme tid underlig og skøn forening. Pulsen er sænket lidt på ‘La Liberación’, og bandet har både modnet og udviklet sig, men det er heldigvis stadig sjovt og festligt.

CSS. 'La Liberación'. Album. V2.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af