Kanye West – uinspirerende folkefest

Med store armbevægelser, et gigantisk ego og tom pompøsitet leverede Kanye West et to-timer langt show blottet for personligt nærvær og nævneværdige overraskelser. Det stærkt fremmødte publikum, der havde trodset silende regn for at holde fest i Tivoli torsdag aften, måtte tage til takke med en Kanye West, der var mere opsat på at overbevise med sine sangtalenter live end på at levere en velbalanceret koncert, som han uden tvivl har kunstnerisk format til.

Det startede ellers lovende, da Kanye West i Michael Jackson-stil lod sig opstige i en lift over publikum til et storladent strygerarrangement og hvirvlende dansere. Herfra beordrede Kong Kanye publikums hænder i vejret til nummeret ‘Dark Fantasy’ fra det fremragende album ‘My Beautiful Dark Twisted Fantasy’, hvis grandiose levering blev mødt med stor begejstring. Der var ikke sparet på pompøse virkemidler. Sceneshowet bestod af 20 ballerinaer, et kæmpemæssigt bagtæppe med romerske skulpturer samt et kavaleri af stjernekastere og lidt for potente røgmaskiner, der flere gange indhyllede superstjernen i røg, som var man vidne til en religiøs genopstandelsesceremoni på ‘repeat’.

Til gengæld var der sparet på musikken, der blev leveret af et kedeligt amputeret band bestående af en dj og to keyboardspillere, der ikke rigtigt formåede at løfte den stærke og upåklagelige setliste, så det levede op til showets storslåede virvar af røg, dans og lys. Derudover fortabte Kanye West sig flere gange i uendeligt lange improviserede auto-tunede sangpassager og klaverdrevne outroer, hvilket på uheldig vis fik udhulet store dele af hans ellers så imponerende bagkatalog, og medvirkede til at koncerten i store dele lød som sjæleløse lydprøver, eller som om han øvede sang i badet.

Omvendt tog det kegler, når han indimellem modvilligt slog auto-tune-effekten fra, rettede opmærksomheden mod det supertændte publikum og gav den som fuldblodsrapper med solide, men nærigt forkortede, versioner af velkendte hits, som ‘Gold Digger’, ‘All Falls Down’, ‘Touch the Sky’ og ‘Jesus Walks’. Det var tydeligt, at det var det, publikum var ude efter.

Tydeligere var det dog, at Kanye West helst ville give den som popsanger.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af