Memoryhouse

I bølgen af hjemmedyrkede nostalgiske toner er det svært at finde tid til at trække vejret. Når først ep’en har ramt gaden, er det videre til næste udgivelse, næste band. Men da Memoryhouse i starten af 2010 lagde ‘The Years’ til download, mente Seattle-selskabet Sub Pop at det, de hørte, var værd at genudgive under mere ordnede forhold.

Nu er ep’en indspillet, mixet, mastereret og udgivet på ny med to numre oveni. Stemningen er stadig melankolsk på den indadvendte, afdæmpede måde. Produktionerne klinger af solblegede polaroider, og i balancegangen mellem letkøbt og oprigtig nostalgi træder Memoryhouse aldrig ved siden af. Melodimæssigt er der mere vaklen, for eksempel når gruppens insisterende luftige lydbillede på ‘Modern, Normal’ hæmmer mere, end det hjælper.

Det er derfor svært at finde ud af, hvem de to canadiere egentlig er. Nogle vil mene, at mystikken er en del af charmen. For os andre kommer den nok mere i vejen for det potentiale, duoen gemmer på. Om det er noget, de vil dele med os andre, giver ep’en ikke svar på. Det er vellydende – til tider helt smukt – og når debutalbummet rammer gaden, tør man håbe, at Memoryhouse gør udtrykket skarpere uden at give afkald på den stemningsfyldte lo-fi.

Memoryhouse. 'The Years'. Ep. Sub Pop/Target.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af