Troels Abrahamsen

Når Troels Abrahamsen med ‘Unset’ slipper sit tredje soloalbum under eget navn, vil der utvivlsomt være kynikere, der sætter spørgsmålstegn ved, om vi virkelig har brug for endnu et album fra Veto-frontmanden. For selv om ‘Unset’ bryder det sort/hvide farveskema, Abrahamsen påbegyndte med ‘WHT’ og ‘BLCK’, er albummet en direkte fortsættelse af de to plader frem for et egentligt brud.

Derfor er det elektroniske lydbillede og Abrahamsens sublime vokal stadig omdrejningspunktet. Den frustrerede nerve i produktionerne danner en rød tråd gennem albummet, både når de giver modspil til elektronikken på ‘Sequence’, og når de smelter sammen i James Blake-klingende fryd på ‘Say It’.

I den forstand er der ikke noget nyt under solen. ‘Unset’ er dog mere varieret og mere original end de seneste plader, hvor slipstrømmen fra Thom Yorke og Modeselektor virkede lige lovligt attraktiv. Afstikkerne til uprøvet grund som for eksempel på førnævnte ‘Say It’ er dog en glimrende påmindelse om, hvor forfriskende det ville være, hvis Abrahamsen turde kaste sig ud i nye eksperimenter.

Med ‘Unset’ bekræfter han os mest i det, vi allerede var klar over. Det resulterer i en fin lytteoplevelse, der uden tvivl vil glæde gamle fans, men næppe bringer mange nye af slagsen til flokken.

Troels Abrahamsen. 'Unset'. Album. A:larm.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af