Veto – voksne drenge gemmer det bedste til sidst

Som deres seneste album ‘Everything Is Amplified’ bar præg af, er Veto blevet mere modne i deres udtryk. Og det smittede på godt og ondt af på deres koncert lørdag aften i Den Grå Hal.

Egentlig burde de første to tredjedele af koncerten kun have tre-fire stjerner. Som sædvanligt spillede de fem electro-rockere upåklagelig tight sammen. Veto kan deres ting til fingerspidserne, og det er altid en fryd at iagttage og lægge øre til den menneskelige maskine Mads Hasager bag trommerne. Men det var som om de voksne tendenser – til at starte med – havde slukket lidt af den live-gnist, som ellers kendetegner Vetos. ‘Spit It Out’ og den ellers på plade så herligt Radiohead-agtige ‘Am I Awake or Should I Wake Up?’ var eksempler på numre, der blev leveret lidt for sløvt og gumpetungt.

I nogle tilfælde klædte det beherskede og afdæmpede udtryk dog virkelig også sangene. Med hjælp fra det bas-forherligende Funktion1-anlæg blev man suget helt ned under gulvbrædderne på ‘I Brought the BBQ’. Og den isnende kolde og mere mol-agtige udgave af den nye ‘You’re Hard to Get’ var helt fantastisk.

På vanlig Troels Abrahamsen-manér agerede publikum test-personer på et nummer, der vist nok hedder ‘Show Me Where You Are’. Det skulle helt klart tilbage i laboratoriet, som Hr. Abrahamsen udtrykte det, men havde alligevel nogle meget interessante dubstep-agtige træk over sig.

Men som koncerten lakkede mod enden, kom der langt om længe mere kul under kedlerne. Veto forlod scenen, mens maskinerne spillede videre og kaldte drengene tilbage til et højeksplosivt firkløver af en afslutning. Fire sikrer skud i bøssen i form af ‘Blackout’, ‘This Is Not’, ‘Digits’ og ‘You Say Yes, I Say Yes’ blev det til. På fænomenal vis fik samtlige numre lov til at udvikle sig til vilde og frådende electro house-monstre. Og de ellers benhårde og kompromisløse udskejelser fik også endelig gang i et ellers lidt for stillestående publikum. Denne frit electro-associerende afslutning var hele tilløbet værd, og derfor må man egentlig bare tage hatten af for Vetos evne til at opbygge et show, der endte i det perfekte klimaks.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af