Of the Wand & the Moon

Kim Larsen (Nej, Ikke ham den folkelige gavflab!) har en glorværdig fortid på den danske metalscene bag sig som tidligere del af Saturnus og fortsat aktivt medlem af Black Wreath. Sideløbende har Larsen med jævne mellemrum udsendt en række glimrende album med apokalyptisk neofolk under projektet Of the Wand & the Moon, og ‘The Lone Descent’ er det femte, hidtil bedste og mest udadvendte af slagsen. Hvilket ikke siger så lidt.

Udtrykket er blevet mere luftigt og kompositionerne mere alsidige. I Larsens univers bliver man fortsat mestendels svøbt i mørke og ildevarslende stemninger, men på ‘The Lone Descent’ får lyset til tider lov at stråle ind gennem sprækkerne, og skønheden får en smule mere plads end på de tidligere udgivelser. Det starter ellers mareridtsagtigt med urovækkende lydlandskaber på åbneren ‘Sunspot’, men pludselig skifter stemningen over i et sfærisk neofolk-nummer, der drives frem af akustiske guitarer og tunge synths.

Blandt højdepunkterne er den næsten ni minutter lange ‘A Pyre of Black Sunflowers’, hvorpå Larsen med gravrøst messer ind over et nærmest Arcade Fire’sk arrangement, hvor der gives rigelig plads til både grandiositeten og de fine detaljer. Sådan fortsætter de fornemme momenter med at stå i kø på albummet, der aldrig bliver kedeligt eller uvedkommende, trods sin vanskelige natur.

‘The Lone Descent’ når grundet sin totale kompromisløshed og knudrede væsen næppe ud til et større publikum, hvilket vil være en skam, da Of the Wand & the Moon her på falderebet har leveret et af årets bedste danske album.

Of the Wand & the Moon. 'The Lone Descent'. Album. Heidrunar Myrkrunar / VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af