Soffie Viemose

Der er en gennemgående skrøbelighed over Soffie Viemoses musik. Den 25-årige laptop-sangerinde debuterer på sit eget selskab Polar Music med en håndfuld fine electronica-numre, der folder sig ud som iskrystaller på en frostklar rude. Stemningen veksler mellem kølig melankoli og varme lydflader med loopede beats og neddæmpede click-lyde, og hele universet emmer af afsavn og længsel med referencer både til Björk og Under Byen – uden nogensinde at blive hverken påtaget eller forceret.

Allerbedst er Soffie Viemose på singlen ‘Gift’, hvor længslen drypper fra hver strofe på et nummer, der lyder som noget, der ikke kom med på Björks ‘Vespertine’ (og det er et kompliment!). Netop ’Gift’ har allerede fået en del opmærksomhed i både ind- og udland på grund af sin stemningsfulde video, men også den vuggende ‘You Want More’ lokker lytteren med sine dirrende beats og fortættede stemning. Dunkel-darlingen Aslopes remix af nummeret tilfører Viemoses lyd en mere klubbet kant.

Med sine sarte electronica-kompositioner skriver Sofie Viemose sig ind i den karakteristiske nordiske electronica-lyd, som har gjort Danmark berømt uden for landets grænser de seneste 15 år. Hendes selvbetitlede ep er et dejligt bekendtskab, der hvisker frem for at råbe, og lige så stille sniger sig ind på en. Det lover rigtigt godt for det debutalbum, der skulle udkomme i starten af 2012.

Soffie Viemose. 'EP'. Ep. Polar/Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af