Mux Mool

Så er det tid til at finde synthesizerne og den hippe L.A.-attitude frem. Selv om Brian Lindgren er fra Minnesota, lægger hans musik under Mux Mool-aliaset sig nemlig tæt op af byens fornemste beatsmede anført af Nosaj Thing og Lazer Sword med et drys af Dorian Concepts legesyge omgang med percussion. Med en solid omgang groove og masser af gode idéer kaster Lindgren sig således over godt en halv times instrumental hiphop på sit andet fuldlængdealbum.

‘Planet High School’ svinger mellem mørk futuristisk dunder på ‘Ruin Everything’ og de minimalistiske angreb på ‘Raw Gore.’ Et sted i midten gemmer der sig et par blødere melodier på ‘Baba’ og ‘Live at 7-11,’ men størstedelen af pladen er kantet og konstant udfordrende tilsat en knivspids glimt i øjet.

Alle ti numre viser nye sider af Mux Mools palette, og selv om man som lytter aldrig finder ud af, hvor Lindgren helst vil hen, er det kun den skizofrene ‘Get Yer Alphabets (Guns),’ der falder igennem. Resten af pladen blander det sure, det søde, det stærke og det overraskende med imponerende gåpåmod og bliver til en imponerende kavalkade af veldrejede vignetter.

Når Mux Mool er bedst, er legen med synthesizerne let og elegant, men med masser af fylde. Det oplever vi i glimt på ‘Planet High School,’ der er et stykke solidt håndværk med en håndfuld fremragende øjeblikke.

Mux Mool. 'Planet High School'. Album. !K7/VME.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af