Action Bronson / Party Supplies

Det er ikke kun hans stemme – Action Bronsons lyd lyder på indeværende mixtape som Ghostface Killah: Nummeret ‘Steve Wynn’ genkalder Ghostface-klassikeren ‘Daytona 500’, og ‘Thug Love Story 2012’ og ‘Hookers at the Point’ er klassiske gadenarrativer.

Action Bronson rapper »Treat you like a shark / put the hammer on your head« og beskriver en prostitueret med ordene »Crusty feet like she hiking for days and live in the mountains«. Pointen er, at hvis Action Bronson lyder som Ghostface, er det en Ghostface i topform.

Produktionerne håndteres udelukkende af Party Supplies (fra Fool’s Gold-pladeselskabet) – et producer/MC-samarbejde i bedste halvfemsertradition. Knastørre trommer og soul-samples ledsager rim om prostituerede, hash og glemte sportsstjerner. Ej at forglemme gourmetmad! Alt fra pâte à choux til lahmajoun namedroppes: »I doubt you could relate« rapper den tidligere kok efter indgående frokostbeskrivelser.

På ‘9-24-11’ kikser Bronson leveringen hele tre gange, hvorefter verset bare gentages, og det samme sker på mixtapets allerførste linje. Men den ligegyldighed og selvsikkerhed giver et skær af lethed, som var albummet ét eneste overlegent one-take. Især de kortere numre som ‘Steve Wynn’, ‘Double Breasted’ og ‘Dreamer’, hvor Queens-rapperen går komplet i bevidsthedsstrøm-modus, er vanvittige bombardementer af ordspil og associationsrækker.

Der er dog skønhedsfejl. ‘Expensive Pens’ drukner Action Bronsons udmærkede (Mobb Deep-parafraserende!) vers i et mudder af guitarstøj, ikke ulig Lil Waynes rockalbum. Og en vis monotoni kan ikke undgås: Vokalen er oftest aggressiv og insisterende som Kool G. Rap og produktionerne enkeltvis ensformige. Men det er småting: ‘Blue Chips’ er rendyrket New York-rap drevet til nær-perfektion.

Action Bronson / Party Supplies. 'Blue Chips'. Album. Fool's Gold.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af