Rumpistol / Red Baron

Når en af de senere års største hjemlige electronica-stjerner slipper nyt, forventer denne anmelder nærmest at falde ned af stolen i næsegrus begejstring. Det sker desværre ikke rigtigt denne gang, og det er der flere årsager til.

Et nummer som ’Gravity’ illustrerer meget godt, hvori problemet består. Rumpistol har på en del af albummets numre allieret sig med sangeren Red Baron. Han er ikke nogen synderligt interessant sanger, og når han på ’Gravity’ og andre numre skal syltes ind i autotune, bliver det direkte irriterende.

Det andet gennemgående problem, som ’Gravity’ udstiller, er Rumpistols tendens til at opdynge umådelige mængder lag og detaljer i sine kompositioner. Desværre er melodierne ikke så stærke som på tidligere produktioner, og det virker til, at der kompenseres ved brug af alverdens effekter.

Den menneskelige hjerne lægger kun mærke til omkring ti procent af de lyde, den hører. Derfor skal der doseres nøje. Og Rumpistol når da heldigvis også at bevise, at han stadig mestrer den evne som få andre på den danske basinfluerede electronica-scene i øjeblikket.

Hans opdatering af titelnummeret fra sidste års ’Talk To You’-ep forhøjer genialitetsfaktoren et par potenser med ekstra kantede beats og basslines.

Det er, når Rumpistol formår at skabe luft til sine mange detaljer, at hans numre fungerer bedst. Det gør han rigtig godt i sine mange ekstremt synkoperede rytmestrukturer, men også et nummer som ’Anywhere’ lykkes med at forene melodisk soulsang med knitrende beats og flagrende synths. En less-is-more-filosofi virker endnu engang til at være kodeordet her.

Rumpistol / Red Baron. 'Floating'. Album. Rump/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af