Distortion: Her gik vi over stregen

Distortion har ikke altid holdt sig på måtten, men hvornår mener festkontorets folk selv, at festivalen er gået over stregen? Læs fem anekdoter her.

1. 50 ravers til fest i politigården
Thomas Fleurquin, chef d’orchestre
»I år 2000 blev der lavet BSDM-voldtægt af Den Lille, der blev bundet, klædt i læder og mimevoldtaget analt af to drag queens. Alt sammen blev transmitteret live på landsdækkende hollandsk fjernsyn. To år senere opdagede vi, at politiet havde arrangeret en koncert med Karen i Politigården. I samarbejde med Radio Slap Af kørte vi et mobilanlæg og 50 ravers ind i midten af politigården et par timer før, hun skulle spille. Så ravede vi omgivet af betjente i et par timer, hvor der blev spillet hård techno og røget en del sjove cigaretter. Betjentene troede vist, det var en del af arrangementet, så ingen stoppede det. Der blev taget et billede med en fremtrædende Distortion-person og Hanne Bech Hansen (tidligere politidirektør, red.), hvor Distortion-personen havde en sjov smøg i mundvigen«.
Foto: Lasse Kofod

2. Kapring af linje 3A og en hovedløs taxachauffør

Sigurd Hartkorn Plaetner, presseansvarlig og Nis Sigurdsson, grafik og kommunikationsansvarlig
»Sidste år, da vores program var trykt, kaprede vi linje 3A mellem Syd- og Nordhavnen, fyldte bussen op med champagne, et sublimt anlæg, forskellige musikere og dj’s (Kenneth Bager, Silas Adler, Kidd m.fl.) samt godt 50 mennesker. Så kørte bussen sin sædvanlige rute og samlede folk op på vejen til 3A-piratfest i adskillige timer rundt i København. Vores chauffør Thorsten syntes, det var fedt og holdt gerne ind, hvis vi skulle have øl i 7-Eleven. Vi holdte også ind ved en kirkegård, da en pensionist skulle tisse som en sindssyg. I 2005 lavede vi en plakat, hvor symbolet for Indre By var et billede af et afskåret hoved på taxachaufføren, der var blevet parteret af nogle ‘venner’ og spredt over Indre By efter en bytur, der tog overhånd. Det var nok også lige over grænsen«.

3. Brækket arm og manglende kørekort
Tobias Kingo, gadedreng hos Distortion
»Til Final Partys efterfest i 2008 havde Thomas ‘lånt’ en golfbil fra produktionsholdet omkring klokken 8 om morgen. Udgiveren af Vice i Tyskland var med i bilen, men faldt af og brækkede armen, fordi Thomas kørte lidt for vildt. Distortions officielle chauffør gennem tre år, en mexicansk mand, som aldrig drikker en dråbe alkohol, kørte Vice-gutten på hospitalet, men på vej derud blev de stoppet af politiet, og det viste sig, at Distortions officielle chauffør ikke havde noget kørekort«.

4. Skrald, tis og graffiti
Thomas Fleurquin, chef d’orchestre
»Jeg synes overhovedet ikke, det går med skrald og tis. Jeg gider det ikke. Jeg hader folk, der tisser på gaden. Der går Distortion fuldstændig over grænsen. Jeg synes, det er sjovt, men jeg vil ikke byde andre det. Det er en barnlig sjovhed, for jeg har det dårligt med det. Vi vil ikke holde Distortion, hvis vi ikke kan gøre rent efter os selv. Vi havde også en event i 2007, der hed PPP, hvor vi arrangerede piratfester til højre og venstre, og en af gangene kom der rigtig meget graffiti. Der holdt jeg op med at holde den. Det gad jeg ikke være med til«.
Foto: Jason Idris-Alami

5. Kampvogn i Larsbjørnsstræde
Stefan Petersen, manager, booker og medstifter af festkollektivet Klashy
»I 2010 var første gang, vi introducerede Distortion for vores tank (Klashy ejer en kampvogn, red.). Vi blokerede Larsbjørnsstræde, og festen gik helt amok med en dj-pult spændt fast på toppen, Lambrusco og en gyngende menneskemængde. Men da klokken slog 22.00, kom et hold kampklædte betjente kækt slentrende og spurgte ind til, hvem der ejede det armerede køretøj. Vi forklarede dem roligt, at vi bare skulle have parallelparkeret vores 11 tons tunge kæledyr. Men den gik ikke – vi blev linet op, pustede i alkometeret og erklæret uegnede til at køre tank den aften. Det endte dog godt: En af betjentene tog sin uniform af, kravlede ind på forsædet og begyndte at manøvrere med krabaten. Og på grund af den gode karma mellem dem, os og tilskuerne slap vi for tiltale og gik videre ud i sommernatten«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af