Niki and the Dove

Det er over to år siden, at ‘DJ, Ease My Mind’ så dagens lys på Youtube. En kontrakt med Sub Pop, en god portion hype og to ep’er senere står Niki and the Dove så endelig klar med deres første fuldlængde. Og selv om der er tale om en hel del genbrug, er det rart at se duoen flyve sin første lange tur på egen hånd.

Det er det dyriske, der præger det meste af ‘Instinct’. En kamp mellem Malin Dahlströms dragende vokal og Gustaf Karlöfs krigeriske trommer og gennembordende synth. Tag bare ‘The Fox’ hvor Malin i sin rødhvide pels leder efter ørnens rede, mens den barske natur omringer hende i form af en gotisk cellosample.

Læs også: Hør Niki and the Doves debutalbum

Pladen giver dog mere plads til pop og kærlighed, end vi har set tidligere, og førstesinglen ‘Tomorrow’ og gengangeren ‘Last Night’ er vellykkede eksempler herpå. Skæringer som ‘In Our Eyes’ og ‘Love to the Test’ formår derimod ikke på samme måde at forene den lyse, tempofyldte pop med den gotiske mystik, hvilket efterlader dem lidt for camouflerede.

Det er de tempofyldte numre, der flyver allerhøjest, og klapjagten på ‘Under the Bridges’ og den insisterende panfløjte på vingebaskeren ‘Mother Protect’ giver den smule adspredelse, der er brug for.

Trods adskillige tidligere sammenligninger med blandt andre The Knife formår duoen alligevel at være helt deres egne: Fængende og fulde af naturkræfter.

Niki and the Dove. 'Instinct'. Album. Universal.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af