Lower

Man kan få en lås op på mange måder. Man kan være kedelig, følge brugsvejledningen og den medfølgende nøgle. Man kan bruge snilde og dirke den op. Eller man kan bruge rå vold og sparke døren ind. Danske Lower bruger fortrinsvist sidstnævnte metode, men i en sofistikeret afart.

Deres kun otte et halvt minutter lange, sammenbidt punkede reprimande af en debut-syvtommer føles mere som en dyr golfkølle, der brutalt krøller sig omkring ens kranie, end som en forhammer. Det skyldes måske især den appetitlige produktion, som er krediteret til Powersolos ex-trommeslager Jens ‘Benz’ Søndergaard og Peter Peter.

Alt står råt og krystalklart i lydbilledet, selv om Lower er et inkarneret og infernalsk spektakel med skurrende atonal melodiføring og feedback-skingrende guitarer. Til trods for at alt er indspillet live og dermed med begrænset albuerum. Det er netop en sådan behandling, Lower har brug for.

I kraft af deres vrangvillige natur hænger deres succes helt instinktivt i neglene på, at alt bare skal klappe, så man får indtrykket af bandet som en tight, præcis og velsmurt punkkværn, der bare har tandhjulene monteret helt menneskefjendsk baglæns og en god portion kulsort grus skovlet ned i gearkassen.

Læs anmeldelse: Iceage ‘New Brigade’

På et enkelt nummer kikser det dog – lukkeren ‘Lethargy’. Her fornemmer man virkelig, hvor tynd den er, den knivsæg Lower balancerer på, og hvor hårfin grænsen mellem galt og genialt er. Men når det lykkes for dem at ramme den, giver de deres åndelige slægtninge i Iceage kam til frisuren og et broderligt ‘fuck you!’ med på vejen.

Lower. 'Walk on Heads'. Album. Escho.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af