Modeselektor – marcherende og melodiøs techno

4 6

Den nye Apollo-scene skulle først for alvor stå sin prøve med Modeselektor, der som det første store navn var på scenens program torsdag nat. Det lykkedes smukt med en åben og månegul himmel, der var det helt rigtige tag til den tyske duos marcherende og melodiøse techno.

Modeselektor er et navn, der efterhånden er kendt i danske ører, og stemningen blandt publikum udstrålede tydeligt forventningens glæde. Den blev heldigvis indfriet med stor iver af de to herrer, hvis musik besidder en sær kraft og afrundethed, der ikke blot samler rytmen og melodien elegant, men også samler publikums dans til et venligt fællesskab.

Læs også: Street Style på Roskilde Festival

Tyskerne har specialiseret sig i at forene et dunkende beat med en udsøgt ro, som gør det usædvanlig let at stige om bord i musikken. Det skyldes blandt andet den rytmiske struktur, der ofte bryder med technoens 4/4 og afrunder den mere blidt i slutningen af takten, hvilket giver en vandrende fornemmelse, som om musikken passer til ens gang.

Læs live-anmeldelse: AraabMuzik på Roskilde Festival

Det var derfor bogstavlig talt alle, der dansede problemløst med i natten, måske på bekostning af, at koncertens mere eksperimenterende vinkler var nedprioriteret en smule. De fleste numre stammede fra duoens seneste udgivelse ’Monkeytown’, der er god men ikke grænseoverskridende, og live-udgaverne var heller ikke decideret øjenåbnere. Men det var alligevel en stor fornøjelse at få de mange, næsten balladeagtige danse-anthems serveret fra den orange bold.

Koncert. Apollo, Roskilde Festival.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af