Major Lazer – sveddryppende folkefest

»Copenhagen! Put your hands up!«. Hænderne i det tætpakkede Store Vega strøg i vejret – og der blev de. Energien og tempoet var højt fra starten, og amerikanske Major Lazer imponerede ved at holde kadencen alle halvfems minutter med den intense blanding af dubstep, dancehall og reggae.

Sceneshowsklicheerne flød, og selv om de er set utallige gange før, fungerede det til perfektion. Koncerten var ikke mange minutter gammel, før Diplo i Wayne Coyne-agtig stil vandrede ovenpå publikum i en gigantisk plasticbold.

Læs også: Se billeder fra Diplos dj-set på Pumpehuset

Dampbarn og hypeman Walshy Fire sørgede for, at der konstant var tændt op under gryderne. På den overgearede jamaicaners opfordring invaderede pigerne scenen, og på det tætpakkede dansegulv smed publikum deres t-shirts og glinsende overkroppe gned sig op ad hinanden.

Festen blandt publikum var på kogepunktet, og alle hæmninger forsvandt som dug for solen. Musikalsk var settet et langt, konstant skiftende mash-up af små bidder af Major Lazers egne hits, remixes og ukendt materiale fra favelaerne i Brasilien og på Jamaica. Den konstante forandring satte gang i et gyngende dansegulv, der med tiden blev mere og mere rødglødende. Tracks fra blandt andre Snoop Dogg, Azealia Banks og Beastie Boys, der alle havde fået en kærlig hånd af den amerikanske dj, sneg sig ind i settet og blandede sig med de eksotiske calypso-rytmer.

Læs også: Hør Diplos 10 vigtigste produktioner

Det var klart fra starten, at fokus lå på festen, som det er kendetegnende for Diplos dj-sets. Den skizofrene rytmeboks fungerede fejlfrit, og amerikanerens særegne rytmer satte Vega i en skrigende og røvrystende ekstase. Major Lazer luftede udover ‘Get Free’ fem nye sange, der alle tegner godt for den kommende plade

Det var til tider svært at høre, om man var til et rendyrket Diplo dj-set eller en Major Lazer-koncert, men det glemte man hurtigt i et sammensurium af tung bas, badedyr og konfetti. Den sveddryppende folkefest var en lektion i eksotiske genrekrydsninger, og lige meget om der burde stå Major Lazer eller Diplo på plakaten, cementerede den ukronede konge af den disciplin sin rolle som en af vor tids vigtigste dj’s.

Koncert. Store Vega.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af