Warm Pulse

Nguzunguzu er notoriske for at kunne sætte en fest i gang, og de kan få blød 90’er-r’n’b til at fremstå som den bedste lydmakker til hardcore afrikanske rytmer og amerikansk house. De Los Angeles-baserede DJ Asma og Daniel Pineda, der gemmer sig bag det krøllede navn, har markeret sig stærkt de seneste år med eklektiske mixtapes, dj-sets og som tour-dj’s for world-dronningen M.I.A..

Desværre går det ikke på samme måde op i en højere enhed, når de sætter sig i producersæderne. ’Warm Pulse’ går i en anden retning end deres tidligere ep-udspil, som lå i forlængelse af deres mixtapes med r’n’b-inspirerede, globale beats. Man føler helt konkret, at man har bevæget sig til den anden ende af kloden her, hvor især titelnummeret og ‘Drop Cage’ henleder til antarktiske scenarier.

De fem produktioner iscenesætter en kølig, dunkel og istapdryppende atmosfære med stramme, metalliske klange, der nogle steder lyder, som er de sat sammen af industriel støj a la Björks tidligere produktioner. Selv om duoen har smidt varme vokalsamples ind, særligt på ‘No Longer’ som bryder blåtonerne, kan man godt savne, at de trækker mere på det, de er så gode til. Forvirringen, man oplever som lytter, illustrerer måske mest af alt det svære ved både at være dj og producer.

Ep’en er dog et udmærket hak i bæltet for Nguzunguzu, og man må lette på hatten for amerikanernes lyst og evne til at eksperimentere og afprøve en ny lyd.

Warm Pulse. 'Nguzunguzu'. Album. Hippos In Tanks.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af