Amanda Palmer

At indsamle 1.192.793 dollars fra fans til at finansiere sin nye plade er noget af et projekt – men det er lige præcis, hvad Amanda Palmer har gjort. Og donorerne kan ånde lettet op, for pengene er sandelig godt givet ud.

Åbneren ‘Smile (Pictures or It Didn’t Happen)’ er en storladen lydmur, der tager dig dybt ind i Amanda Palmers fascinerende univers, hvor fællesnævneren på den over halvanden time lange plade er storladenhed. Men ellers er det på grænsen til det umulige at sætte et mærkat på den flamboyante Palmer, når for eksempel den hårdtslående punkperle ‘Do It With a Rockstar’ møder en øm, skrøbelig og klaverbåren ballade som ’The Bed Song’.

Læs også: Amanda Palmer nøgen i The Flaming Lips-video

Teksterne er lige så fængende som de velskrevne melodier, Palmer sender ud på samlebånd. »Killing things is not so hard / It’s hurting that’s the hardest part« lyder det på ’Trou Heart Replica’, hvor Palmer til perfektion viser sit store lyriske talent, og evnen til at sætte ord på selv de sværeste følelser.

Guitarerne har på ‘Theatre Is Evil’ fået en langt større rolle i de storladne arrangementer, hvilket fungerer fremragende, og samtidig er samarbejdspartnerne The Grand Theft Orchestra garant for trompeter og strygere, der sikrer en alsidighed og dybde i de primært punkede sange.

Desværre går der få steder noget tabt i lydinfernoet, så det kommer til at virke som en hæmsko, hvor de velskrevne sange simpelthen drukner i arrangementer, der vil for meget på én gang.

Amanda Palmer. 'Theatre Is Evil'. Album. Cooking Vinyl/Cosmos.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af