Familjen

Hele Familjen er bare én person, nemlig skånske Johan T. Karlsson, der siden 2006 har leveret poppet techno-electro til danseglade masser. At sprede en hyperstemning, der får dig til at glemme omverdenen og bare lader dig rive med i natten, er hans varemærke.
Landeplagefyldt, som debuten ‘Det snurrar i min skalle’, er hans tredje album dog ikke. Men hans karakteristiske miks af hjernevaskende syret synth tilsat et heftigt techno-klingende beat er ikke til at tage fejl af.

Allermest på ‘Sångarna handlar om oss’ genkender man den velkendte Familjen, og umiddelbart lyder det ikke som om, noget er ændret. Og dog, det ekstatiske klimaks som introen lover kommer aldrig. Derimod synger Karlssons skånske stemme om »den allra första gång«.

Læs anmeldelse: Familjen ‘Manskligheten’

Sangenes lyriske og naive indhold sætter dancepoppen i et nærmest kært og i hvert fald mere nærværende lys, som på ‘Natten svart’, der genkalder artsfælder som Róisín Murphy og Pet Shop Boys. Bestemt festligt, men ikke med rave-potentiale. De mere stille sange uden vokal som ‘Ocean’ og ‘Missan’ er fine modne afbræk, men mister i kombination med upbeat-sangene den opmærksomhed, som de måske burde få.

Karlssons tredje album ligger således i klar forlængelse af de foregående: Han kan det samme og leverer det, men det har hverken den samme nyhedsværdi eller gennemslagskraft som i 2007.

Familjen. 'Allt på rött'. Album. Cosmos.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af