Reptile Youth

4 6

Hvis man har hørt om Reptile Youth, har man med garanti også hørt om deres live-shows, hvor den dynamiske duo præsterer en energiudladning uden lige. Og det er i den grad live-lyden, danskerne rammer på deres debutalbum, hvor de med fuld kontrol manøvrerer imellem rock, electro og pop og tilføjer deres helt eget fandenivoldske twist.

Nogle sange buldrer derudaf som tyske højhastighedstog, men makkerparret breaker enkelte steder helt ned som på ‘A Flash In the Forest’. Den mere afdæmpede, klaverbårne sang stikker ud, og er meget atypisk med sine andenstemmer og en laid-back guitarsolo.

Det burde Reptile Youth holde sig fra, for det fungerer klart bedst, når de banker sømmet helt i bund. De dundrende basgange pulserer i samtlige sange og lægger en virkelig god og dansabel bund, som resten af instrumenterne så kan lægge sig oven på.

Læs også: Video: Reptile Youth bliver makabre

Den skæve single ’Speeddance’ er et af pladens absolutte højdepunkter som en af de mere rockede og hårde skæringer, der med sin særegne ’do-do-do’-hujende vokalfigur og en linje som »dance as if the floor was on fire« giver én lyst til at smide alle hæmninger.

Ddebuten fungerer nok bedst live med forstærkeren skruet op på ti. Men hvis du søger et hurtigt energi-boost en mandag morgen, hvor søvnen stadig sidder i øjnene, så er albummet et fremragende alternativ til en stærk kop kaffe.

Reptile Youth. 'Reptile Youth'. Album. A:larm.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af