The Rumour Said Fire – melodiøs mørkevandring

For to år siden spillede de for et udsolgt Store Vega. Søndag aften måtte The Rumour Said Fire nøjes med at fylde lillebroderens Stauning-sal, hvilket også fik frontmand Jesper Lidang til tørt at konstatere: »Vi er gået sammen om at hate på ’Forbrydelsen’ i dag«.

Dystre, let bragende synthflader lukkede sig om publikum, inden lyse guitarer fik lov at lægge sig i front af lydbilledet. Med ’Provence III’ forsvandt vi dybt ind i hulen fra start, uden at lyset forsvandt fuldstændigt. ’Voyager’s støjende udtryk gav genklang på de fugtige vægge, men også her lå guitarerne foran støjen, ligesom en skramlet blæser gav plads til at trække lidt på smilebåndet.

Læs anmeldelse: The Rumour Said Fire ‘Dead Ends’

Lyden lå hele tiden som en tyk tåge over Lille Vega, uden at Lidangs stærke vokal led overlast. Tværtom lød han ofte stærkere, end han gør hjemme på anlægget. Vi nåede ind til hulens dybeste punkt, inden tonerne fra ’Sentimentally Falling’ hev os ud i lyset igen. Og selv om jeg må indrømme, at jeg befandt mig bedst i mørket, fik det flere publikummer til at vågne fra deres hi. Det alene var et positivt træk, for der var generelt søndagstræthed blandt de beskuende.

Læs også: Rumour-frontmand: Fem sange der har inspireret mig

En svag version af ’The Balcony’ var ikke medicinen, der skulle få publikum i gang. I stedet fik vi som afslutning endnu en mørkevandring i hulens dyb, da tre ’Dead Ends’-skæringer slukkede lyset, men skruede op for tempoet.

De fire drenge i The Rumour Said Fire er ikke kun vokset i albumformat. Selv om de for to år siden kunne fylde et tre gange så stort rum, viste de i aftes, at de for alvor har brudt live-muren. Sidste afsnit af ’Forbrydelsen’ kan ses igen – det kan denne smukke mørkevandring i Vega ikke.

Koncert. Lille Vega.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af