Pantha Du Prince & The Bell Laboratory

5 6

Selv om Pantha du Princes samarbejde med The Bell Laboratory på alle måder er dedikeret til lys, bevæger albummet sig næsten udelukkende i mørke. Måske netop derfor bliver det endnu mere effektfuldt, når den sarte kombination af pulserende elektronik og skrøbelige klokker bryder gennem det ulmende sorte. Når den første stortromme rammer, er det kulminationen på godt syv minutters intro, der konstant cirkulerer om norske The Bell Laboratorys minutiøse behandling af det tre tons tunge klokkespil, der udgør grundpillen på albummet.

Langsomt bevæger vi os mod det, som med Pantha du Princes tidligere værker i baghovedet virker som velkendt territorium, indtil vi efter yderlige tre minutter rammer et sprudlende underspillet groove. En kort fornøjelse, viser det sig, for kort efter er vi tilbage i dissonans og eksperimenter, inden lyset igen slukkes. Hendrik Weber og følge tænder det først igen, når harmonierne på ‘Photon’ bløder technofundamentet op, før ‘Spectral Split’, pladens ubestridte højdepunkt, tager os på en imponerende rejse gennem klang, melodi og rytmik med mere end et enkelt nik til Steve Reich.

Læs også: Hør Pantha du Princes nye album med The Bell Factory

‘Elements of Light’ er umådeligt stemningsfyldt, men alt for levende til at være ambient. Hvis først man giver det lov, åbner albummet op for en fortælling, der er så dragende, at det er svært – hvis ikke umuligt – at lægge det fra sig igen. Det siger noget om kvaliteten af håndværket, men lige så vigtigt viser det, at det er muligt at blande elementer af klassisk og elektronisk musik, uden at resultatet bliver højpandet eller udvandet.

Pantha Du Prince & The Bell Laboratory. 'Elements of Light'. Album. Rough Trade/Playground.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af