Unkwon

Det er ikke mange, som kan prale af at have remixet både det russiske mediestunt t.A.T.u og 90’er-stermmerne Brandy og Monica. Nu er det imidlertid med eget materiale, at Anders Dixen påny puster liv i Unkwon. Hvor førnævnte remixes lagde sig i slipstrømmen af r’n’b og bastunge opdateringer af 90’er-klassikere ført an af blandt andre James Blake og Pariah, er ep’en ‘Fractures’ mindre kæk og mere mut.

Under overskriften ‘bedroom rave’ udforsker Dixen krydsningen mellem indadvendt electronica og r’n’b, ikke ulig netop Blake og Pariah. En sammenligning med Dam Mantle og Floating Points ville dog være om muligt endnu mere oplagt, Unkwon er nemlig ikke bange for at male med dybe, melankolske penselstrøg. ’08’ byder på bløde tangenter, knitren og et så fordrejet vokalsample, at Dam Mantle ville have været stolt. Selv om musikken ikke er overvældende nyskabende, er Unkwons tilgang så tilpas afslappet, at det støvede og let slæbende tempo bliver ep’ens største force.

Mest karakteristisk for lyden er ‘Ghostly,’ som er fyldt med ekkoer af fjerne fester skruet helt ned i tempo. De ekstatiske synthesizere klinger hult og ensomt uden et lige så overdrevet akkompagnement, og det er præcis den nerve, Unkwon rammer så fremragende. Dixen træder i karakter, når han ikke længere kan stå i skyggen af 90’erne, men selv skal styre showet. Her viser han til gengæld, at det ikke kræver mere end et par velafstemte synthesizere, lidt knitren og en håndfuld gode ideer at skabe en ep, der sagtens kan stå på egne ben.

Hør og download ‘Fractures’ HER.

Unkwon. 'Fractures'. Ep. Aural Sects.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af