Charli XCX

Efter godt med forsinkelse er den alligevel bare 20-årige brite Charli XCX på banen med sit debutalbum. En solid omgang synthpop med referencer til både 80’erne og 90’ernes pop og hiphop. Umiddelbart endnu en standardiseret popudgivelse med skabelonopbygninger, men der er alligevel noget dragende over den unge Charli, der gør det svært at slippe hende.

‘Nuclear Seasons’ og ‘Stay Away’, der sammen med flere numre på pladen allerede er kendt fra tidligere ep- og mixtape-udgivelser, er sigende for pladens høje tempo og udprægede brug af smækre synths og vokaleffekter. Det er svært at sidde spille, og der spindes electropopguld i samarbejde med producer Ariel Rechtshaid, der også har drejet på knapper for folk som Vampire Weekend, Usher og Sky Ferreira.

Læs også: Se videoen til Charli XCX’s ‘Take My Hand’

Teksterne handler om Charlis eget liv. Altså kærlighed, eufori og nedtur i en 20-årigs perspektiv. Trivielt? Ja lidt, men samtidig får de naive kærlighedsklicheer om lykkerus og deroute en personlighed gennem hendes ærlige, unge og på sin vis sexede stemme. Og indhyllet i 90’er-klingende dance-vibes, lette hiphop-beats og 80’er-electro er det lige præcis det, der gør, at man ser farverne i Charli XCX’s fortryllende univers.

Debuten er som en sæbeboble, der, hvis man kigger efter, åbenbarer alle følelsers farver. Der er en grund til, at det hedder klicheer: Vi kender alle til, hvad Charli synger om. Naiv eller ej, ‘True Romance’ er sexet og befriende ligetil.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Charli XCX. 'True Romance'. Album. Warner.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af