Kissaway Trail – teknisk ubalance

Kissaway Trail – teknisk ubalance
Foto: Benjamin Lund Nielsen

Kissaway Trail har efterhånden ligget i problematisk dvale i lang tid, og det var tydeligt at mærke både forventning og anspændthed hos publikum såvel som musikere. De nye toner fra bandets kommende album ’Breach’ slog hurtigt fast, at den lyd, som blev slået an på deres seneste udgivelse ’Sleep Mountain’, igen er lagt på hylden. De er søgt tilbage til enkeltheden ved deres ældre materiale, krydret med en elektrisk kant og en mere dronebaseret nummeropbygning.

De døsigt truende synthtoner på koncertens tredje nummer stod i stærk kontrast til den mere rockede tilgang gruppens tidligere materiale har, og et nummer som ’SDP’ fra ’Sleep Mountain’ virkede næsten aparte i gruppens nye elektrotyngde.  Den stilmæssige vekslen ville måske have været spændende, hvis ikke det var for de lydproblemer, koncerten halvvejs begyndte at lide under.

Midt i fjerde nummer opstod en større lydteknisk nedsmeltning, hvilket endte med at suge al luft ud af koncertballonen.  I næsten ti minutter var publikum overladt til sig selv. Efterfølgende mærkedes det tydeligt, at gruppen var bragt ud af balance.

Læs live-anmeldelse: Mø på Spot Festival

De virkemidler, som bandet benytter sig af, var med ét slået itu, og magien omkring vokalistparrets stemmeharmonier fik aldrig rigtig fat i publikum igen. De havde gemt de mest slagkraftige numre til sidst, men pausen havde lagt en dæmper på både publikum og bandets energiudladninger.

Heldigvis sørgede det sidste nummer for, at publikum ikke forlod koncerten med en absolut følelse af fiasko. Et dumpt beat og tunge bølger af synthstøj, der langsomt steg i voldsomhed, vidnede om en både lovende og spændende fremtidig udgivelse.

Koncert. SCC This, Spot Festival.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af