Ponyblod – famlede på scenen

Ponyblod – famlede på scenen
Foto: Peter Witt

»De spørger mig hvordan jeg gør det, det let nok / stener som Bedrock«, rappede Khal Allan fra en vindblæst scene i Street City. Men det var ikke ’let nok’, for efter en famlende start kæmpede Ponyblod det meste af koncerten for at finde fodfæste, og bedst som det lykkedes sluttede det tredive minutter lange set.

’Ponyblod’, åbneren fra det selvbetitlede debutalbum, var første musikalske indslag. Og mens lyd og teknik arbejdede for at mødes et sted, hvor vokalen gik klart igennem, stod den smågeniale lyriker og rapper Khal Allan forrest på scenen og forsøgte at finde et ben at stå på.

Læs anmeldelse: Ponyblod ‘Ponyblod’

I disse usikre tider for ponyer fremstod han decideret ubekvem på scenen, og da næste nummer  ’Bummelum’ også landede med et plask, var det svært ikke at tolke på Khalerens anstrengte ansigtsudtryk.

Tue Track forsøgte at trække publikums hænder op til ’Ornitolog’, og Khaleren til at lege call and response med dyrelyde, men først under debutalbummets førstesingle, ’Med måde’, var den smådansende rapper ved at ryste hæmningerne af sig, selv om ordene i sidste omkvæd spændte ben for hinanden.

Måske netop derfor trådte Tue Track demonstrativt helt frem på scenen til ’Dårlig kode’. Med begge ben selvsikkert plantet forrest på scenekanten leverede han rimene med sikker mund. Nummeret sluttede dog, til deres egen overraskelse, brat, og det fremgik med al tydelighed, at de to venner ikke var tunet ind på hverken hinanden eller en liveoptræden.

Læs også: Se billeder: Så er Roskilde i gang

Først efter 20 minutter blev formen fundet, og ’Transformer’ sad lige i skabet. Breaks, scratch, rap og kor spillede sammen, og de to rappere var i sync med hinanden, musikken og alle os andre. Tue Track fik et (forståeligt nok) tilbageholdent publikum med i et fælles ’pony’-kor, som naturligt flød ud i højdepunktet ’Se os nu’, der fik koncertens bedste feedback.

Det føltes næsten som om, at duoen nu var lettet over at showet lakkede mod enden, og at æren blev reddet. Khal Allan var efterfølgende lettet over den gode afslutning og smed t-shirts og et par af sine cigaretter ud til publikum, men det var for sent til at efterlade et rigtig godt indtryk.

Koncert. Roskilde Festival, Street City.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af