AlunaGeorge

Musikalsk er der længe blevet set ned på 90’erne, men inspirationen fra det udskældte årti flyder nu stærkere end nogensinde før. En generation af unge producere, opvokset i MTV’s glitrende skær og knugende computeren er begyndt at lave beats indoktrineret af den rendyrkede pop og den (endelig indset) produktionsmæssigt banebrydende r’n’b.

AlunaGeorges George Reid har taget det bedste fra æraen domineret af Aaliyah, Destiny’s Child og Timbaland, skruet på knapperne i tidsmaskinen og mikset det sammen med lyden af Londons fremadrettede og eksperimenterende beatscene. Resultatet er skæv synthpop, på overfladen sirupsød, men sprudlende af tung bas, glinsende synth og sprøde hiphop-trommer. På toppen ligger Aluna Francis’ fjerlette vokal, næsten kliché i sin levering, og i konstant balance mellem naive ungpigefølelser og latent sex.

Læs også: AlunaGeorge spiller i København

Det flyder med bangers. Fra den boblende ’You Know You Like It’ til ’Lost & Found’s two-steppede klub-r’n’b over den beattunge popgenistreg ’Attracting Flies’. Her er håndklap og højtstemte fraseringer i overflod og sågar et kækt cover af Montell Jordans 90’er-hit ’This Is How We Do It’.

Hør Top Track: AlunaGeorge ‘Attracting Flies’

Fortid og fremtid forenes, og 90’erne opdateres med glans, men makkerparret ender med at træde vande. Med sine manipulerede vokaler og slingrende produktion er ’Your Drums, Your Love’ AlunaGeorge i deres bedste, mest udfordrende hjørne, men numre som ’Superstar’, ’Just a Touch’ og ’Outlines’ er bare candyflosset synthpop: Vellydende, men for simpelt og intetsigende, når man ved, hvad duoen er i stand til.
Albummet er på 14 numre. Fire-fem skåret fra og AlunaGeorge havde haft en debut med all killer no filler.

AlunaGeorge. 'Body Music'. Album. Universal.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af