Dead Can Dance – en stjernerejse i lyd

Dead Can Dance – en stjernerejse i lyd
Foto: Peter Witt

Det var kun et fåtal, der havde valgt at lægge vejen forbi Arena fredag eftermiddag for at overvære engelsk-australske Dead Can Dance og deres første koncert på dansk grund nogensinde. Men dem, der trofast var mødt op, blev så også mødt af et på mange områder veloplagt band, der foruden Lisa Gerrard og Brendan Perry talte hele fem gæstemusikere.

Faktisk blev der sjældent sat en tone forkert i løbet af en på alle måder blændende koncert og et fremragende musikalsk set-up, hvor Gerrard og Perry i vanlig stil tog de fremmødte tilhørere med ud på en lydlig stjernerejse af episke proportioner. Her var indslag fra mystisk, mellemøstlig folkemusik, gotisk, europæisk renæssancemusik samt svajende, storladen 60’er-pop a la Scott Walker. Alt sammen leveret med en fuldstændig underskøn indlevelse af Perry og især Gerrard, der brillerede med sin overdådige altstemme, som koncerten igennem holdt publikum i et solidt jerngreb.

Læs også: Alle Soundvenues anmeldelser fra Roskilde Festival

At musikken så indimellem fremstod en kende kontrolmanisk gjorde absolut ingenting. Dertil var gruppens musikalske levering simpelthen for smukt henholdt, hvis ikke ligefrem decideret overjordisk. Og det var koncerten i den grad også. Ganske enkelt fremragende sager.

Koncert. Roskilde Festival, Arena.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af