Queens of the Stone Age – rockbrag uden overraskelser

Det fremstod som en regulær magtdemonstration, da Queens of Tte Stone Age overtog Orange Scene. Efter en ret slatten koncert med Black Rebel Motorcycle Club gav Josh Homme og co. en førsteklasses lektion i, hvordan man skruer en rockkoncert sammen på en åben scene.

Lyden af en skrattende radio og det pludselige rabalder af knuste ruder stod for introduktionen, mens den stigende bas og de opbyggende trommer fra ‘Feel Good Hit of the Summer’ pumpede ud over markerne, indtil Hommes knastørre guitar flænsede sig igennem lydbilledet. Og sådan begyndte en kavalkade af velspillede og balancerede rocksange.

Læs anmeldelse: Roskilde: Metallica – årets festfyrværkeri

Lyden var for en gangs skyld upåklagelig, og bandet virkede ualmindeligt garvede og overlegne. Især Homme tog det hele med køligt overskud. Den bastante ’No One Knows’ og den til tider storladne ’First It Giveth’ virkede begge som kraftige energimixturer, der skødesløst blev kastet ud over publikum af den let dansende Hommes. Og da den sensuelle og meget åbenlyse ’Make It Wit Chu’ kom op, ville hoppen og skrålen ingen ende tage ude i mængderne.

Uheldigvis fik man aldrig følelsen af, at der var tale om en unik koncert. Erfaringen, og derved også rutinen, lyste ud af bandet. Numrene fra den nyeste plade ’… Like CLockwork’ havde ikke stor effekt, og ellers sikre satsninger som ’Go With the Flow’ og ’Little Sister’ udviklede aldrig den vildskab, man kunne håbe på. Dertil var bandets optræden for sikker – på trods af trommesoloer og smarte bemærkninger imellem numrene.

Koncert. Roskilde Festival, Orange.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af