The Bug

En af verdens bedste producere af britisk basmusik Kevin ’The Bug’ Martin har udgivet en medrivende ep á to rystende ondskabsfulde bangere (begge i to versioner).

’Kill Them’ med Daddy Freddy fortsætter en mindre stime af samarbejde mellem den jamaicanske ragga-vokalist og Martin. Nummeret er klassisk The Bug med en ildevarslende baslinje, der paralyserer lytteren som et dyr fanget i forlygterne. Baslinjen fortsætter ensformigt, hypnotiserende og faretruende, og bliver så overmandet af det tungeste beat længe hørt.

Ekkoet på beatet forstærker effekten, og modstridende følelser melder sig. For mens dit intellekt fortæller dig, at du skal flygte, bliver din krop og vrider sig hjælpeløst (i hvert fald, hvis du danser som undertegnede). Denne fight/flight-reaktion forstærkes af Daddy Freddys dybe stemme, der repeterende toaster »Kill them«.

Læs anmeldelse: The Bug ‘Infected’

Samme fængslende følelse skabes på nummeret ’Louder’ med Kevin Martins hof-vokalist Flowdan fra Roll Deep Crew. Hvor The Bug laver det tungeste dubstep, så har Flowdan den dybeste stemme, og de to briter skaber en perfekt storm af bas, bulder og ondskabsfuld brummen.

Ep’ens andet nummer ’Freakshow’, med Danny Brown og Kiki Hitomi fra Martins King Midas Sound-projekt, parrer engelsk basmusik med amerikansk rapmusik, og Brown boltrer sig oplagt.

Samarbejdet er yderst vellykket, men overgås af versionen ’Dirty’ med Flowdan. »Everything’s NOT okay, though«, lyder den afgrundsdybe patois, og så får verdenssamfundet ellers så mange nakkedrag, at der skal mere end en international handelsunion til at rette op på skaderne.

The Bug. 'Filthy EP'. Album. Ninja Tune/Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af