Diverse kunstnere

Den megen positive omtale, som de seneste år er tilfaldet postpunk-kvartetten Iceage, har skabt opmærksomhed omkring den gruppe af unge musikere, som flokkes i miljøet omkring Nordvest-spillestedet Mayhem og det Nørrebro-baserede pladeselskab Posh Isolation, der primært udsender musik på kassettebånd.

’Dokument #1’ er et projekt skabt på initiativ af musikbibliotekar Lars Kjelfred, der tilbage i februar arrangerede to koncertaftener på Mayhem og Hovedbiblioteket med en række optrædende fra miljøet. Ideen var at dokumentere denne del af den københavnske undergrundsscene med en compilation-udgivelse, og nu foreligger så denne dobbelt-lp, hvor 18 projekter bidrager.

Læs anmeldelse: Iceage ‘You’re Nothing’

En udgivelse, der om noget illustrerer, at scenen er særdeles bredspektret. Nok er der overordnede fællestræk projekterne imellem såsom DYI-tilgangen, den benhårde seriøsitet og et generelt tårnhøjt ambitionsniveau, men rent musikalsk er der eksempelvis milevidt mellem Girlseekers sprudlende og let kitschede lo-fi på ’Late’, Hand of Dusts slæbende og narkotiske mørkemandsrock på ’The Last One’, duoen Age Coins hypnotisk skrabede minimaltechno på ’Genesis Pit’ og den unge trio Communions’ eminent ringlende powerpop på ’Cobblestones’. For ikke at glemme Garrottes frenetiske black metal-angreb på ’Cound in Almonds’, Jonas Frederiksens skønhedssøgende komposition ’Paixao Avec Satz’, der luftigt svæver i grænselandet mellem electronica og neoklassisk, og Damien Dubrovniks ’Young Transvestites Hide in the Sand Dunes’, der er klaustrofobisk skrattende industrial-noise.

’Dokument #1’ giver et enestående sonisk snapshot af et musikalsk frodigt og ekstremt talentfuldt miljø, der i al sin antiautoritære kompromisløshed er en fantastisk gave til en til tider lidt for poleret dansk musikscene.

Diverse kunstnere. 'Dokument #1'. Album. Posh Isolation.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af