Mount Kimbie – udspillede malplaceret tidspunkt

Den britiske duo gør sig bedst i mørket, men et veltunet set gjorde underværker i NorthSide-solen.
Mount Kimbie – udspillede malplaceret tidspunkt
Foto: Benjamin Lund

En af verdens sværeste discipliner er tilsyneladende at få lavet et festivalprogram, der hænger logisk og velovervejet sammen.

Med det in mente passede det umiddelbart mindre heldigt at programsætte den britiske electronica-duo Mount Kimbie til kl. 19 fredag aften. D’herrer Dominic Maker og Kai Campos musik har et dystert, skævt og kompliceret udtryk, der ikke rigtig gør sig godt midt i solen, få timer efter festivalåbningen, hvor folk ikke helt har sluppet hæmningerne løs endnu. Men heldigvis havde de to briter skruet et set sammen, der var så vel-tunet, at det fuldstændigt udspillede de lidt malplacerede rammer.

Udstyret med en let anretning af alskens elektronik og en backing-trommeslager lagde Mount Kimbie godt fra land med et par friske og uptempo udgaver af ’Before I Move Off’ og ’Carbonated’. Herefter slog de over i materiale fra det fornemme 2013-album ’Cold Spring Fault Less Youth’, hvor den analoge lyd virkelig kom til sin ret. Mount Kimbie har udviklet et, for electronica-genren, unikt live-setup, hvor der bliver spillet mere på bas og guitar end der bliver pillet ved knapper, og kombineret med duoens skælvende vokale bidrag blev publikum trukket mere og mere ind.

Læs anmeldelse: Lana Del Rey i fuld kontrol på NorthSide

Den afsluttende trumf i ærmet kom så i form af et i første omgang metallisk støjende mikro-house remix af ’Tunnelvision’, der sidenhen eksploderede i en kaskade af støj, og så stod man pludselig alligevel og var på vej mod den syvende himmel.

Se hele vores dækning af NorthSide HER.

Koncert. Koncert NorthSide
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af