Lana Del Rey – i fuld kontrol

Popstjernens betagende, vokalt stærke koncert gjorde kritikere til skamme.
Lana Del Rey – i fuld kontrol
Foto: Benjamin Lund

Lana Del Rey bliver almindeligvis mødt med en vis skepsis. Hendes depraverede Old Hollywood-persona kan få både feminister og musikfans med hang til autenticitetspurisme til at se rødt.

Man fornemmede derfor inden koncertstart en vis tilbageholdenhed i forhold til publikums forventninger foran Grøn Scene: Var Lana Del Rey – trods syv millioner solgte eksemplarer af debuten ‘Born to Die’ – virkelig pengene værd?

Del Rey fik eventuelle kritikere til at forstumme med et overbevisende show, hvor hun både uddelte autografer, knus, håndkys og smittende smil, men også bevarede den stramme kontrol, som knytter sig til hendes kølige, hvis ikke ligefrem narkosløvede, image.

Hun leverede i en timelang koncert en meget sikker vokaloptræden, og da popkoncerter trods alt primært handler om stjernen i front, var der ikke meget, der trak ned, selv om Del Rey til tider forfaldt til lettere akavede fraseringer og sopranhyl. Der var nu kun tale om spredte skønhedspletter i en koncert, hvor Del Rey fra tredje nummer, ‘Blue Jeans’, befandt sig helt fremme i det vokale førersæde, hvilket kun blev understreget i den stryger- og beat-besatte ‘Born to Die’ og den jazzede ‘Million Dollar Man’.

Læs også: Video: Lana Del Rey leger med ilden

Titelnummeret fra hendes nye, andet album, ‘Ultraviolence’, der udkommer på mandag, var både krybende og majestætisk. Aftenens fire sidste numre var en pop-magtdemonstration med et cinematisk vingefang, der rev et i forvejen begejstret og medlevende publikum med: ‘Summertime Sadness’ og ‘Ride’ blev efterfulgt af en smuk, forholdsvis prunkløs udgave af den usårlige ‘Video Games’ og en pumpende effektiv ‘National Anthem’ var den perfekt opløftende finale.

Læs også: Lyt: Lana Del Rey deler titelnummeret fra ‘Ultraviolence’

Musikpolitiet vil sikkert kunne anklage Del Reys band for en tendens til kværnende gumpetunghed, men først som sidst handler denne type optræden om stjernen selv, og hun skinnede lysende klart og leverede varen: Cool, men henkastet. Sød, men fræk. Fuld af attitude, men klædeligt ydmyg.

Se hele vores dækning af NorthSide HER.

Lana-Del-Rey-6-NorthSide-foto-Benjamin- Lund

Lana-Del-Rey-5-NorthSide-foto-Benjamin- Lund

Lana-Del-Rey-1-NorthSide-foto-Benjamin- Lund

Koncert. Koncert NorthSide. Setliste: 'Cola''Body Electric' 'Blue Jeans''West Coast''Born to Die''Ultraviolence''Young and Beautiful''Million Dollar Man''Summertime Sadness''Ride''Video Games''National Anthem'
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af