WhoMadeWho – Danmarks bedste live-band?

Teltdugen blev fuldstændig blæst af hytten, da Mø gæstede trioens NorthSide-koncert.

Hvis ikke forventningerne var skruet højt i vejret før nattekoncerten med WhoMadeWho, fik de lige et løft, da konferencieren præsenterede trioen som Danmarks bedst live-band. Og deres efterfølgende fuldstændigt fandenivoldske performance beviste, at der godt kan være noget om snakken.

Efter en lang musikløs time var det de mest trofaste og festparate publikummer, der hang ved, og der herskede derfor en mildest talt løssluppen atmosfære i P6 Beat teltet kl. 1 fredag nat. Og det kunne ikke passe bedre med WhoMadeWhos mentalitet.

Festen blev sat eftertrykkeligt i gang i bedste New Order stil-med ’Inside World’, og siden gik det bare derud af med trioens stilsikre sans for effektivt groovende guitarriffs og Tomas Barfods buldrende trommespil. Snart sydede teltet af indie-disco-vibes, så man følte sig hensat til en skummel Berliner-klub.

Der blev leveret tracks fra hele bagkataloget og selvfølgelig fik en højstemt udgave af ’Space For Rent’ fællesdansen til at slå ud i lys lue. Der blev også plads til enkelte mere afdæmpede indslag, men der var ingen tvivl om, at det var det ’fjogede’ WhoMadeWho, der med deres rock-versioner af ’Flat Beat’ og ’Satisfaction’, der for alvor hensatte et henført publikum i ekstase.

Læs anmeldelse: WhoMadeWhos seneste album ‘Dreams’

Særligt afslutningen var fuldstændig mind-blowing. Med åndemaner-sang rullede Tomas Høffding og Jeppe Kjellberg gang i ’Every Minute Alone’, der efter en synthmoduleret pause blev ført over i en outreret udgave af ’The Divorce’. Teltdugen blev fuldstændig blæst af hytten, da det hele endte med og Reptile Youth-forsanger Mads Damsgaard Kristiansen, der kom ind og gæsteskreg med på ’Satisfaction’.

Se hele vores dækning af NorthSide HER.

Koncert. Koncert NorthSide
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af