WhoMadeWho

WhoMadeWho

At lytte til WhoMadeWho og deres femte album er som at være i selskab med en trofast, gammel ven. For der er egentlig ikke sket det store, siden det tre mand høje band sidst gav lyd fra sig. Nuvel, her og der virker det som om, Tomas, Tomas og Jeppe har forladt tidligere tiders løsslupne hang til at eksperimentere med sangskrivningen til fordel for et mere stilfærdigt, hvis ikke decideret strømlinet udtryk. Men ligefrem at kalde ‘Dreams’ for et nybrud ville være at gå til yderligheder.

Det gør nu egentlig heller ikke spor, for der er langt hen ad vejen fine musikalske intentioner at spore i albummets sange, som fremstår ret så melodisk gennemarbejdede. Ikke mindst fordi produktionsarbejdet i denne omgang aldrig kammer over i det rene lydmæssige praleri. I stedet vælger WhoMadeWho at begive sig ned ad af en langt mere farbar vej rent kompositorisk, og det skaber en udtalt fornemmelse af velvære, som blidt stryger lytteren med hårene.

Læs også: Se videoen til WhoMadeWhos ‘The Morning’

Det kunne i ringere hænder være en fatal strategi. Men den danske trio undgår de værste faldgruber og formår på albummet at formulere en nærmest florlet sangskrivning, som smukt bæres af svævende synthesizere, blidt pumpende trommemaskiner og højstemte mandestemmer, der tilfører produktionerne ekstra vægt.

At enkelte sange så nærmer sig det ligegyldige er ærgerligt, især når der nu er gjort så meget ud af lydsiden, men det ændrer ikke stort på, at WhoMadeWho har begået et fint stykke musikalsk håndværk og et gedigent album.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
WhoMadeWho. 'Dreams'. Album. A:larm.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af