Dengue Dengue Dengue – succesfuld sci-fi-samba

4 6
Den maskeklædte duos elektroniske cumbia fik Apollo-scenen til at vugge.
Dengue Dengue Dengue – succesfuld sci-fi-samba
Foto: Henriette Frausing

Selv om de færreste i Danmark kender navnet Dengue Dengue Dengue er makkerparret regulære stjerner i Peru. Det gik op for mig hvorfor, da en fyr med rastahår omfavnede mig, men i stedet for at skubbe mig ind i en mosh-pit, kyssede han mig storsmilende på kinden. Publikums vuggende varme skyldtes den peruvianske duos innovative take på cumbia-genren.

Eksotiske basrytmer drev festen frem, mens de to maskeklædte bagmænd jonglerede rundt med samples fra nutid og fortid. Klassiske cumbia-elementer som klaves klikkede derudaf, mens hvirvlende laserlyde, alarmerende tågehorn og forvredne synths trak showet ind i det 21. århundrede. Det var samba for en generation af ravere. Alle foran Apollo-scenen fik lov til at lege indianere i en god times tid.

Igennem hele showet bidrog sydamerikanske vokalstykker til at give showet sin identitet. Det samme gjorde duoens psykedeliske, neonfarvede masker, der headbangede energisk frem og tilbage bag en sort pult, mens roterende, røde scenelys søgte at sende publikum i trance.

Som lytter blev man nysgerrig. Det var festligt, men uden at blive overgearet. Sanseligt, men uden at blive sensitivt. De pulserende bas-drops gav mavepustere, men var doseret fint henover showet.

Jeg står klar, næste gang Dengue Dengue Dengue inviterer til maskebal og sci-fi-samba.

Se alle vores anmeldelser fra Roskilde Festival HER.

Dengue Dengue Dengue. Koncert. Roskilde Festival, Apollo.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af