Earl Sweatshirt – rapperen blev en partykiller

Earl Sweatshirt – rapperen blev en partykiller
Foto: Marcus Andreassen

Kort før koncertstart stormede publikum ind på området foran den nye Avalon-scene, hvor en usædvanligt hyperaktiv presenter opildnede folk yderligere. Så da Earl Sweatshirt greb mikrofonen, gik der ikke lang tid, før moshpits opstod.

Der var med andre ord lagt op til fest. Problemet var bare, at Earl ikke er en specielt festorienteret rapper.

For i modsætning til Odd Future-kumpanernes koncert i 2011, der fandt sted på samme område i Cosmopol-teltet, var Earl Sweatshirts solooptræden ikke en vanvittig euforisk begivenhed. Der var snarere tale om en alvorlig ung rapper, der forsøgte at finde sig selv og sit publikum.

Det viste sig ikke at være den ideelle koncert til at starte festivalen og indvie den nye Avalon-scene. Men accepterede man, at Earl snarere gik efter at vække tanker end at skabe fester, var man vidne til en solid hiphop-opvisning.

Den unge rapper var nemlig veloplagt, teknisk fejlfri og karismatisk. Han fik både publikum til at råbe »I’ll fuck the freckles off your face, bitch« og rappede det meste af ‘Hive’ accapella, og med koncertens sidste nummer, remixet af Rich Boys ‘Drop’, fik publikum også antydningwn af den fest, de var kommet efter. Uheldigvis var de fleste på det tidspunkt gået over for at høre Outkast.

Og det var på en måde symptomatisk for Earls koncert: Han var god, stedvis endda imponerende, men det var som om, omstændighederne var imod ham, og Earls ret stenede og indadvendte stil – der er så fascinerende på plade – tændte ikke for alvor et feststemt Roskilde-publikum.

Se alle vores anmeldelser fra Roskilde Festival HER.

Koncert. Koncert Earl SweatshirtRoskilde FestivalAvalon
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af