Odd Future – det totale anarki

Cosmopol var ikke i nærheden af, at kunne rumme de mange mennesker, der ville se årets mest hypede rap-act, der gav en surrealistisk intens oplevelse.

Efter Mellowhype havde smidt noget ‘Blackenedwhite’ i vores svedige ansigter, trillede aftenens hovedperson på scenen i kørestol. Jo, dramaturgien havde Tyler, The Creator fod på – selv om den var brækket.

Rapperne var benovede over fremmødet, og det blev overført til det mest energiske show, jeg har oplevet. Oven i købet med en håbløs levering af bagkataloget. For hvad de vilde opkomlinge trækker af energi, mangler de i timing og levering af numrene, hvor de aldrig formåede at bakke hinanden op på mikrofonerne, og hvert andet rim blev sprunget over. Kun Mike G rappede som en prof.

Men accepterede man den anarkistiske præmis, var showet en magtdemonstration af ungdommelig vildskab. Odd Future har et stort potentiale, der skal indfries i fremtiden, hvor publikum vil stille større krav. Men at de er det nye Wu-Tang, gjorde OFWGKTA selv klart ved at rappe over GZA’s ‘Investigative Reports’. Symptomatisk endte settet med, at strømmen blev taget midt i ‘Radicals’, fordi Tyler brød reglerne og stagedivede. De nye konger af kaos er på vej.

Roskilde Festival: Se hele vores dækning

Koncert.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af