Moderat – opløftende tungt

Moderat – opløftende tungt
Foto: Tue Blichfeldt

Moderat skabte den ultimative kombination af melankoli og ekstase i balancen mellem deres frustrerede, støjende synth-vibrationer og bragende baskulminationer. De tre sortklædte tyskere fra Modeselektor og Apparat hjalp dermed publikum med at genfinde energien på falderebet af årets festival.

De industrielle referencer støjede i hits som ‘Seamonkey’ og ‘Rusty Nails’, der blev forstærket sanseligt af de sort/hvide visuals, som skiftede fra skrift og uhyggelige tegninger til smukke formationer. Ligesom musikken antændte de en fandenivoldsk begejstring, der kulminerede med ‘New Error’, hvis stramt kontrollerede og insisterende tunge synth-bas og skærende klare synths kompromisløst overtog publikum i intensiverende bølger af befriende peaks.

Sacha Rings følsomme vokal bidrog med noget menneskelighed midt i den tunge maskinpark, som da han over den tungt snerrende synth på ‘Bad Kingdom’ fik publikum til indtaget at synge med på omkvædet: »This is not what you wanted / This is not what you had in mind«.

Trioens egen begejstring var smittende, ikke mindst da Ring midtvejs tog mikrofonen og imponeret sagde: »Not bad for a Sunday«. Selv om det mildt sagt var en underdrivelse. For koncerten spillede gysende godt på publikums sanseknapper og rørte hele følelsesregistret.

Se alle vores anmeldelser fra Roskilde Festival HER.

Koncert. Koncert ModeratRoskilde FestivalArena
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af